Ruloniki z sałaty masłowej faszerowane pastą z ziemniaków

Ruloniki z sałaty masłowej zobacz Ruloniki z sałaty masłowej 2018-06-19 12:59:52
Ruloniki z sałaty masłowej
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 0,5 kg ziemniaków
  • garść czarnych oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • garść natki pietruszki
  • łyżeczka pasty sezamowej
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • sałata masłowa
  • cytryna

Kalkulator wag i miar

Przepis

Bakłażany polej oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Ugotowane ziemniaki ubij i przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki, posiekany czosnek, pastę sezamową, upieczonego bakłażana bez skóry i oliwę. Farsz dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Liście sałaty skrop sokiem z cytryny, a następnie nakładaj na nie pastę. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE