Gary  Rhodes

Smażona troć z sosem musztardowo-śmietanowym


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Smażona troć z sosem musztardowo-śmietanowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filety z troci

sól i pieprz

mąka do oprószenia

2 łyżki stołowe oliwy

 

 

Przygotowanie:


Skórę oprósz mąką. Na patelni ustawionej na średnim ogniu rozgrzej oliwę. Połóż rybę stroną ze skórą i smaż przez 4-5 minut. Dopraw solą i pieprzem, przewróć. Wyłącz gaz. Gdy ryba dochodzi, zrób sos.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.