Si King

Pakory warzywne Yasmeen


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pakory warzywne Yasmeen
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

równa ilość porwanych liści szpinaku

ziemniaków w plasterkach i startej na grubej tarce marchewki

1 cebula

szklanka mąki z ciecierzycy

1 łyżeczka soli

¾ łyżki płatków chili

1 łyżeczka nasion kminu

2/3 łyżki mieszanki przypraw garam masala

 

olej do głębokiego smażenia

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać w dużej misce składniki. Dodać trochę letniej wody, by powstało gęste ciasto. Powinno mieć taką konsystencję, by dało się formować rękoma. Łyżką spuszczać pakory na porządnie rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoto, po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.