Grillowane filetowane udo z kurczaka na szpinaku z sosem ziołowo-orzechowym

Grillowane udo z kurczaka zobacz Grillowane udo z kurczaka 2018-06-19 12:28:22
Grillowane udo z kurczaka
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 4 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Za pomocą ostrego noża wyfiletuj udo z kości. Rób to ostrożnie bo nóż łatwo się obsuwa. Gotowe mięso natrzyj solą i pieprzem, odstaw do lodówki. Na patelni przesmaż na maśle cebulkę i orzechy, dodaj estragon i wino. Gdy się zagotuje, zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Rozgrzej patelnię grillową i smaż na niej udo obracając dwa razy aż wypływające osocze się całkowicie zetnie. W tym czasie na patelni rozgrzej masło z oliwą, przesmaż czosnek, cebulę i szpinak. Po chwili smażenia podlej winem. Podawaj udo na szpinaku polane sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE