Okra z nerkowcami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Okra z nerkowcami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżka oliwy

2 filiżanki pokrojonej okry

1 pokrojony pomidor

2 posiekane dymki

sok i skórka z jednej cytryny (albo tymianek cytrynowy)

1 łyżeczka suszonego albo 1 łyżka świeżego tymianku

1 łyżka pasty miso rozpuszczonej w ¼ filiżanki wody

1 filiżanka prażonych nerkowców

Przygotowanie:

Okrę smażyć przez 2 minuty na rozgrzanej oliwie. Dodać pozostałe składniki (poza nerkowcami). Smażyć wszystko przez 5 minut na średnim ogniu. Przyprawić do smaku. Tuż przed podaniem dodać nerkowce.

powrót

Podobne przepisy

Purée marchewkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kanapki z serem, sopressą i bazylią
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Banany w cieście
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.