Okra z nerkowcami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Okra z nerkowcami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżka oliwy

2 filiżanki pokrojonej okry

1 pokrojony pomidor

2 posiekane dymki

sok i skórka z jednej cytryny (albo tymianek cytrynowy)

1 łyżeczka suszonego albo 1 łyżka świeżego tymianku

1 łyżka pasty miso rozpuszczonej w ¼ filiżanki wody

1 filiżanka prażonych nerkowców

Przygotowanie:

Okrę smażyć przez 2 minuty na rozgrzanej oliwie. Dodać pozostałe składniki (poza nerkowcami). Smażyć wszystko przez 5 minut na średnim ogniu. Przyprawić do smaku. Tuż przed podaniem dodać nerkowce.

powrót

Podobne przepisy

Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Smażony ser kozi z salsą z pomidorów i bazylii
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Bezglutenowe muesli
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.