Michael  Smith

(odc.047) galaretki z wina


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

(odc.047) galaretki z wina
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 ml butelka czerwonego wina

750 ml butelka białego wina

750 ml butelka różowego wina

9 opakowań żelatyny w proszku

3 szklanki cukru

 

 

Przygotowanie:


Przelej wino z każdej butelki do oddzielnego rondla. Do każdego wsyp po 1 szklance cukru i 3 opakowania żelatyny Podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż żelatyna i cukier się rozpuszczą. Przelej wino z każdego rondla do oddzielnej kwadratowej foremki o boku 20 cm, odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki, żeby galaretki zastygły. Gotowe galaretki okrój dookoła nożem, zanurz każdą foremkę w ciepłej wodzie i odwróć, a galaretka wypadnie na blat. Pokrój galaretki w kostkę i rozłóż na tacach.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu z imbirową herbatą ćaj
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Zapiekane owoce pestkowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lodowy tort z owocami lasu
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.