Claire Robinson

Młoda marchewka z masłem imbirowym


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 3)
trudność: łatwe

Młoda marchewka z masłem imbirowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki masła

kandyzowany imbir

młoda marchewka

 

 

Przygotowanie:


Odcinamy od marchewki natkę. W szerokim garnku zagotowujemy odrobinę wody – jej poziom nie powinien przekraczać jednego centymetra. Do wrzątku wrzucamy marchewkę i gotujemy. Garnek przykrywamy kawałkiem pergaminu, wtedy marchewka ugotuje się w podobny sposób jak na parze. Czekamy aż będzie miękka. Rozgrzewamy na patelni masło. Dodajemy odrobinę karmelizowanego imbiru. Karmelizowany imbir to po prostu świeży imbir usmażony z dodatkiem cukru. Do imbirowego masła dodajemy ugotowaną marchewkę i gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Brownie z masą czekoladowo-karmelową
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Brownie
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.