Tomasz Jakubiak

Maślane bułeczki z domowym twarogiem


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 1333

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej

2 szklanki maślanki

łyżeczka sody oczyszczonej

szczypta soli

szczypta pieprzu

 

2 gałązki pomidorków koktajlowych

łyżka oliwy

awokado

cytryna

200 g twarogu

2 łyżki miodu

kilka listków bazylii

Przygotowanie:

Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, maślankę, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie składniki i wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Bułeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni ok. 15 minut.
Na patelnię wlej olej i wsyp pomidorki. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, posyp twarożkiem i polej miodem. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Ryż z mlekiem kokosowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Tosty z anchois
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

rewka

postów: 4

21.03.2017 11:24

CYTUJ

Proszę o poprawienie proporcji w tym przepisie bo z tego wychodzi rzadkie, prawie lejace ciasto.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.