Tomasz Jakubiak

Maślane bułeczki z domowym twarogiem


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 1649

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej

2 szklanki maślanki

łyżeczka sody oczyszczonej

szczypta soli

szczypta pieprzu

 

2 gałązki pomidorków koktajlowych

łyżka oliwy

awokado

cytryna

200 g twarogu

2 łyżki miodu

kilka listków bazylii

Przygotowanie:

Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, maślankę, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie składniki i wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Bułeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni ok. 15 minut.
Na patelnię wlej olej i wsyp pomidorki. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, posyp twarożkiem i polej miodem. Smacznego!

powrót

skomentuj przepis

rewka

postów: 4

21.03.2017 11:24

CYTUJ

Proszę o poprawienie proporcji w tym przepisie bo z tego wychodzi rzadkie, prawie lejace ciasto.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.