Kebaby z jagnięciny

Kebaby z jagnięciny
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 12)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Ostry sos jogurtowy
Do podania

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jagnięcinę wymieszać z natką, sokiem i skórką z cytryny oraz oliwą, doprawić solą i pieprzem. Uformować podłużne kotleciki, nawlec na patyczki i piec pod grillem w piekarniku przez 6-7 minut.
Składniki sosu jogurtowego wymieszać w miseczce.
Kotleciki podawać w plackach chlebowych, z sosem jogurtowym, roszponką i kapustą kiszoną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE