Claire Robinson

Kurczak w maślance i orzechach pekan


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kurczak w maślance i orzechach pekan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwie piersi kurczaka podzielone na filety

maślanka

miarka orzechów pekan *

pół miarki panierki panko *

1/3 miarki oliwy *

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Piersi kurczaka marynujemy w maślance przez godzinę. W tym czasie przygotowujemy panierę z uprażonych orzechów pekan, które mielimy w robocie. Dodajemy do nich panierkę panko. Na patelni rozgrzewany olej. Wyjęte z maślanki piersi przyprawiamy solą i pieprzem. Filety obtaczamy w przygotowanej wcześniej panierce i smażymy po 4 minuty z obu stron na złocisty kolor. Na koniec doprawiamy filety solą, pieprzem i serwujemy.

powrót

Podobne przepisy

Jagnięcina kleftiko
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Faszerowane bakaliami udka kurczaka
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Plastry polędwicy wołowej z karmelizowanymi szalotkami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Potrawka z kurczakiem
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.