Tomasz Jakubiak

Ekspresowa zupa orientalna


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Ekspresowa zupa orientalna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

litr bulionu wołowego

seler naciowy

3 młode cukinie

imbir

2 źdźbła trawy cytrynowej

zielona papryczka chilli

czerwona papryczka chilli

garść grzybków mun

2 jajka

4 liście kafiru

limonka

 

Przygotowanie:

Pokrój cukinię, seler naciowy i imbir, papryczki chilli i wcześniej namoczone w wodzie grzyby mun.
Trawę cytrynową rozgnieć i pokrój w kostkę.
Do rozgrzanego woka wlej olej, wbij jajka i wymieszaj. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa. Zalej bulionem i dolej sok z limonki. Zupę zagotuj. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

(odc.03)zupa z dwóch gatunków kukurydzy
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Zupa kartoflana z pietruszkowym pesto
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa migdałowa z ryżem i cynamonem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa orzechowa z karmelizowanymi jabłkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.