Tomasz Jakubiak

Ekspresowa zupa orientalna


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Ekspresowa zupa orientalna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

litr bulionu wołowego

seler naciowy

3 młode cukinie

imbir

2 źdźbła trawy cytrynowej

zielona papryczka chilli

czerwona papryczka chilli

garść grzybków mun

2 jajka

4 liście kafiru

limonka

 

Przygotowanie:

Pokrój cukinię, seler naciowy i imbir, papryczki chilli i wcześniej namoczone w wodzie grzyby mun.
Trawę cytrynową rozgnieć i pokrój w kostkę.
Do rozgrzanego woka wlej olej, wbij jajka i wymieszaj. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa. Zalej bulionem i dolej sok z limonki. Zupę zagotuj. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Kartoflanka na wodzie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wiosenne inspiracje - Rozkosz wiosenna
Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Krem z pasternaku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa ha long z krabami i rybą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ekspresowa zupa orientalna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ziemniaczana
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.