Duszone owoce

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Duszone owoce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jabłka

2 gruszki

2 brzoskwinie

kawałek cynamonu

gwiazdka anyżu

skórka i sok z pomarańczy

pół filiżanki jogurtu naturalnego

łyżka mieszanki mielonego siemienia, ziaren słonecznika i migdałów

łyżka koncentratu gruszkowego

Przygotowanie:

Owoce pozbawić gniazd nasiennych i pestki, pokroić i umieścić w rondelku. Dodać cynamon, anyż, skórkę i sok z pomarańczy. Gotować przez 10 minut, aż owoce zmiękną. Przełożyć do miseczek, udekorować jogurtem, posypać mieszanką nasion i skropić koncentratem gruszkowym.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta na mleku kokosowym
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Morele zapiekane w syropie z wanilią
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Sorbet ananasowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.