Duszone owoce

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Duszone owoce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jabłka

2 gruszki

2 brzoskwinie

kawałek cynamonu

gwiazdka anyżu

skórka i sok z pomarańczy

pół filiżanki jogurtu naturalnego

łyżka mieszanki mielonego siemienia, ziaren słonecznika i migdałów

łyżka koncentratu gruszkowego

Przygotowanie:

Owoce pozbawić gniazd nasiennych i pestki, pokroić i umieścić w rondelku. Dodać cynamon, anyż, skórkę i sok z pomarańczy. Gotować przez 10 minut, aż owoce zmiękną. Przełożyć do miseczek, udekorować jogurtem, posypać mieszanką nasion i skropić koncentratem gruszkowym.

powrót

Podobne przepisy

Mus czarno-biały
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe trufle z rumem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Galaretka kir royal
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chałwa z pistacjami i wodą różaną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.