Kim McCosker

Duszona jagnięcina z groszkiem


Przepis z programu 4 składniki (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Duszona jagnięcina z groszkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

1 łyżka masła

500 g jagnięciny, pokrojonej w kostkę

1½ szklanki mrożonego zielonego groszku

½ szklanki śmietany



Przygotowanie

Rozgrzej patelnię na dużym ogniu, roztop masło i szybko obsmaż mięso na brązowo. Dodaj groszek, śmietanę i dopraw do smaku. Zmniejsz ogień, przykryj i duś ok. 10 min, aż groszek będzie miękki.

powrót

Podobne przepisy

Gicz cielęca z kremem z nasion sosny i esencją sardelową
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekana polenta z ragout mięsnym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kurczak pieczony z ziołowym masłem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.