Wallenbergare (kotleciki) z indyka

Wallenbergare (kotleciki) z indyka
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać dokładnie mięso z kremówką i solą. Uformować małe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na maśle na średnim ogniu na złoto.
Dymki pokroić na duże kawałki i obsmażyć na łyżce masła z odrobiną wody na małym ogniu wraz z groszkiem. Posolić do smaku.
Ogórek pokroić na cienkie plasterki, włożyć do miski. Lekko posolić odcisnąć wodę (ale zostawić w misce odciśnięty płyn). Wymieszać plasterki ogórka z octem, cukrem i natką.
Kotleciki podawać z tłuczonymi ziemniakami i plasterkami ogórka.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA