Pizza libańska

Pizza libańska
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 42)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pizza
Kuchnia świata:
Kuchnia libańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zrobić ciasto z mąki, jajka, jogurtu i szczypty soli. Uformować kulę, przykryć i schłodzić w lodówce przez pół godziny. Na oliwie podsmażyć cebulę i mięso. Dodać ziele angielskie, sumak i koncentrat pomidorowy. Na koniec dołożyć świeży pomidor i smażyć, aż sok odparuje. Ciasto podzielić na porcje i uformować spody do pizzy. Przełożyć na blachę, pokryć przygotowanymi dodatkami, skropić oliwą i posolić. Piec przez 10 minut w temperaturze 220°C. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE