Para 1 - comber z jelenia z grzybami i kaszą gryczaną - dobieraniec

Para 1 - comber z jelenia z grzybami i kaszą gryczaną - dobieraniec
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Drobno kroimy szalotki rumienimy na maśle dodajemy rozmrożone borowiki i podsmażamy 3 min, dodajemy wino, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę masła i łyżkę miodu, dusimy aż wino się zredukuje.
Comber kroimy na steki marynujemy w oleju + czosnek + rozmaryn + pieprz, następnie smażymy na oleju po 3 min z każdej strony. Suszone grzyby moczymy we wrzątku. Kaszę gryczaną smażymy na maśle i zalewamy wywarem z grzybów. Grzyby siekamy i dodajemy do kaszy, całość gotujemy 20 min.
Marchewkę obieramy i obierakiem kroimy w długie plastry, smażymy na łyżce masła z dodatkiem łyżki miodu + tymianek, sól i pieprz, żeby była al dente.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE