Paliery serowe

Paliery serowe
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g startego parmezanu
  • 100 g startego pecorino

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozłożone płaty ciasta posypać serem. Zwinąć od lewej i prawej strony w kierunku środka. Schłodzić przez 30 minut, następnie pokroić na centymetrowe kawałki. Przełożyć na wyłożoną papierem blachę do pieczenia zachowując odstępy.
Piec przez 10-12 minut w temperaturze 200°C.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE