Krem z grochu

Krem z grochu
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 500 g mrożonego grochu
  • 1/2 miarki gęstej śmietany
  • sól i pieprz
  • tarty parmezan (ew.)
  • posiekane liście mięty

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zagotować w rondlu 1,5 miarki osolonej wody. Wrzucić do niej groszek, znów zagotować, zakryć i gotować do miękkości, przez ok. 10 minut. Zmiksować ręcznym blenderem. Przetrzeć do czystego rondla. Dodać śmietany, wymieszać, ponownie zagrzać i podać posypany posiekanymi liśćmi mięty.

© Laura Calder

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE