Koryfena ze śmietaną Emiliano

Koryfena ze śmietaną Emiliano
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
15 minut

Przygotowanie:

Składniki:
1 filiżanka śmietany kremówki
2 papryczki chipotle w sosie adobo
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
700 g filetów z koryfeny
sól i pieprz
ciepłe tortille

Przygotowanie:
Zamiast koryfeny można użyć dowolnej ryby o zwartym mięsie, np. tuńczyka. W blenderze miksujemy śmietanę z papryczkami chipotle. Dodajemy nieco sosu adobo. Odstawiamy. W woku lub na patelni nieprzywierającej na dużym ogniu rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i rybę. Smażymy 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę i smażymy jeszcze 2 minuty, aż sos zgęstnieje. Podajemy z tortillą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE