Karminadle z białej kiełbasy

Karminadle z białej kiełbasy
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Jurek Sobieniak

Seria kulinarna:
m jak mięso (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 500 g białej surowej kiełbasy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego
  • ½ pęczku kolendry
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu jaśminowego
  • 3 jajka

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Z kiełbasy przy pomocy noża wyciskamy 3 cm porcje, układamy na rozgrzanej patelni i nie ruszamy. Smażymy 2 min., następnie dodajemy kminu i delikatnie mieszamy patelnią, aby nieforemne kulki przekręciły się na drugą stronę i znów smażymy 2 min. Dodajemy cukier i mieszając smażymy kolejne 3-4 min., aż cukier skartelizuje się i pokryje karminadle. Jajka mieszamy z curry i smażymy na patelni, aż powstaną mocno zasmażone kawałki, dodajemy ryż i kolendrę, całość smażymy 3-4 min. Karminadle podajemy z ryżem i cząstką cytryny

 

 

 

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE