Bombetta z karkówki

Bombetta z karkówki
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Andrzej Andrzejczak

Seria kulinarna:
m jak mięso (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 4 g soli
  • 2 g pieprzu młotkowanego
  • 150 g sera koziego rolada dojrzewająca
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 30 ml oleju

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Karkówkę kroimy w cienkie plastry, każdy ok. 80 g. Lekko klepiemy tłuczkiem. Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem. Bombettę zawijamy podobnie jak zrazy. Do środka wkładamy plaster boczku, świeży tymianek i ser kozi. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, przez około 6-7 min., aż mięso dobrze zetnie się w środku.
Podajemy z grillowanym pieczywem i piklami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE