Jagnięcina z komosą ryżową

Jagnięcina z komosą ryżową
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 400 g polędwicy jagnięcej
  • pół filiżanki mielonych migdałów
  • filiżanka różnych ziół
  • półtorej filiżanki ugotowanej komosy ryżowej
  • pół filiżanki liści szpinaku
  • pół filiżanki pokrojonych pomidorków koktajlowych
  • sok i skórka z cytryny
  • sól i pieprz
  • pokrojony ogórek
  • łyżeczka octu winnego
  • posiekany ząbek czosnku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso opanierować w mące z mielonych migdałach i usmażyć na oliwie. Odstawić do przestygnięcia i pokroić. Resztę składników wymieszać i przełożyć na talerze. Podawać z jagnięciną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA