Daktyle w boczku

Daktyle w boczku
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

  • daktyle bez pestek
  • orzeszki pistacjowe
  • suszone morele
  • pokrojone w paski
  • plastry boczku
  • pokrojone na trzy części

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nagrzać piekarnik do 230° C. Włożyć do każdego daktyla po orzeszku pistacjowym, dodać pasek moreli i owinąć kawałkiem boczku. Umieścić daktyle, łączeniem boczku do dołu, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 8 minut, odwrócić, i piec jeszcze 2 minuty, aż boczek będzie chrupiący. Osączyć na papierowym ręczniku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE