Czerwona kapusta z malinami

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 1/4 czerwonej kapusty
- 1 ząbek czosnku
- tarty korzeń imbiru
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- kieliszek czerwonego wina
- ocet winny malinowy
- 3 łyżki miodu
- garść mrożonych malin
Przygotowanie:
Kapustę pokroić w cienkie strużki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kapustę, posolić i smażyć chwilę, aż zacznie wilgotnieć. Dodać utarty korzeń imbiru i wyciśnięty czosnek, zamieszać. Zalać czerwonym winem i dusić, aż kapusta zmięknie, a wino wyparuje. Skropić octem winnym i dobrze wymieszać. Posłodzić obficie miodem i dodać mrożone maliny. Dusić i mieszać, aż maliny się rozpadną i nadadzą smak kapuście.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze