Algierski kurczak z figami, migdałami i pistacjami

Algierski kurczak z figami, migdałami i pistacjami
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 24)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, czosnek, imbir, cynamon, kmin, goździki i chili. Wlać bulion i przecier pomidorowy, dodać figi, skórkę z pomarańczy i pistacje. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Dołożyć piersi kurczaka pokrojone na małe kawałki i gotować przez 20-30 minut. Posypać płatkami migdałowymi. Podawać z kuskusem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE