Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami

Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
2 filiżanki czerwonej soczewicy
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 arkusz kombu
1 posiekany por
1 filiżanka pokrojonej, obranej dyni
1 litr bulionu jarzynowego
1 płat chleba górskiego

Przygotowanie:
Wszystkie składniki (poza chlebem) umieścić w garnku. Gotować, aż soczewica będzie miękka (20-25 minut). Wyłowić kombu, a resztę zmiksować. Kombu posiekać i dodać do zupy.
Chleb zrumienić nad ogniem, połamać na kawałki i podawać z zupą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE