Krupnik zobacz Krupnik 2018-06-19 13:01:29
Krupnik
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pół szklanki kaszy wysypać na sito i dokładnie umyć pod zimną, bieżącą wodą. Wsypać ją do wcześniej przygotowanego wywaru z grzybów. Rozcieńczyć z ½ litra wody. Gotować około 20 minut pod przykryciem, pozostawić mały otwór. Dodać starte na tarce marchewkę, pietruszkę, seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne pół godziny. Proszę pamiętać, że kasze zwiększają swoją objętość, dlatego należy uważać z jej ilością. Doprawić do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE