Zawijana kanapka

Zawijana kanapka
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przepis


Składniki
żytnie lub jęczmienne placki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
rozgnieciony ząbek czosnku
2 posiekane szalotki
jajko
1 łyżeczka octu mirin
1 łyżeczka posiekanej mięty
2 łyżki fety
sól
garść rukoli lub młodego szpinaku

Przygotowanie
Ubijamy jajko z octem mirin i odrobiną soli. Na patelnię wlewamy oliwę. Dorzucamy czosnek, szalotki i smażymy przez 30 sekund. Wlewamy jajko i rozprowadzamy je cienką warstwą. Na wierzch wsypujemy ser, szpinak i miętę. Odwracamy całość i smażymy przez minutę. Omlet układamy na placku i ciasno zwijamy.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE