Trufle czekoladowo-migdałowe

Trufle czekoladowo-migdałowe
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 38)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • filiżanka posiekanych migdałów
  • filiżanka posiekanej gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki tłuszczu Omega
  • 1-2 łyżeczki Grand Marnier albo Cointreau
  • kakao i mielone siemię do posypania

Kalkulator wag i miar

Przepis

Migdały, czekoladę i tłuszcz podgrzać w kąpieli wodnej. Dodać alkohol. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnie za pomocą łyżki do melona formować małe kulki. Część obtoczyć w kakao, część w mielonym siemieniu. Przechowywać w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE