Szyszki czekoladowo-pekanowe

Szyszki czekoladowo-pekanowe
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Przepis


Składniki:
pół filiżanki pekanów
500 g organicznej gorzkiej czekolady bez dodatku nabiału
6 filiżanek preparowanego ryżu albo prosa bez dodatku siarki
pół filiżanki koryntek

Przygotowanie:
Orzechy uprażyć w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ostudzić i posiekać. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, następnie dodać do niej pekany, ryż i koryntki. Wymieszać, przełożyć do małych foremek i odstawić do ostygnięcia.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE