Ricotta na słodko z czekoladą

Ricotta na słodko z czekoladą
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 34)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wyłożyć ricottę na duże sito, odsączyć (ok 20 minut). Ser przełożyć do dużej miski. Utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać czekoladę i wymieszać. Można przechowywać w lodówce pod przykryciem do 8 godzin. Przed podaniem dodać orzechy i rodzynki. Podawać z owocami i sucharkami

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE