Kinga Paruzel

Zupa brokułowa z orzechami brazylijskimi


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 5224

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 brokuł

300 g orzechów brazylijskich

1,5 l bulionu drobiowego

6 łyżek jogurtu

1 cebula

1 marchewka

3 ząbki czosnku

tymianek

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wrzuć do garnka różyczki brokuła i zalej je bulionem drobiowym. Obierz i pokrój drobno marchewkę, po czym dodaj ją do gotującej się zupy. Dopraw jeszcze świeżym tymiankiem. Następnie dodaj do gotujących się warzyw czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Posiekaj grubo orzechy brazylijskie. Zupę dopraw solą, pieprzem i całość zmiksuj. Podawaj z jogurtem i posiekanymi orzechami.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z prażonej mąki z ptysiami serowymi
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Barszcz ukraiński
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.