Lucinda Scala  Quinn

Zimna zupa pomidorowo-maślankowa


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zimna zupa pomidorowo-maślankowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 litr soku pomidorowego

2 szklanki maślanki

2 łyżki świeżego soku z limonki

2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku

¼ łyżeczki sosu worcestershire

8 kropli pikantnego sosu

np. tabasco

¾ łyżeczki soli

⅛ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu

¾ szklanki rukoli

posiekanej

 

 

Przygotowanie:


Połączyć i wymieszać wszystkie składniki oprócz rukoli. Przykryć, wstawić do lodówki co najmniej na godzinę lub na noc. Ponownie zamieszać. Wrzucić rukolę. Podawać lub wlać do termosu.

powrót

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z kiełbasą jałowcową i selerowym puree
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z ziemniaka z zakwasem do żurku z kindziukiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Muesli z płatkami jaglanymi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.