Annabel  Langbein

Vin d’Orange


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Vin d’Orange
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 pomarańcze z uprawy ekologicznej

laska wanilii

2 szklanki cukru

3 szklanki wódki

3 butelki różowego wina lub wina Riesling



do podania:

kostki lodu

woda gazowana



Przygotowanie:

Umyte pomarańcze pokroić razem ze skórką w cienkie plasterki, wrzucić do dużego, szklanego słoika. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, wyjąć nasionka, wrzucić je razem ze strąkiem do pomarańczy. Dodać cukier i alkohol. Słoik szczelnie zamknąć, odstawić w ciemne, chłodne miejsce na przynajmniej 4 tygodnie. Przed podaniem odcedzić. Podawać z kostkami lodu i wodą gazowaną.



@Annabel Langbein



powrót

Podobne przepisy

Wino ze skórką pomarańczową
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowa oranżada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Aromatyczny kompot z gruszek alistaira little
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wzmacniający koktajl z owocami goji
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Syrop rabarbarowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Bezalkoholowa pinakolada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.