Annabel  Langbein

Vin d’Orange


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Vin d’Orange
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 pomarańcze z uprawy ekologicznej

laska wanilii

2 szklanki cukru

3 szklanki wódki

3 butelki różowego wina lub wina Riesling



do podania:

kostki lodu

woda gazowana



Przygotowanie:

Umyte pomarańcze pokroić razem ze skórką w cienkie plasterki, wrzucić do dużego, szklanego słoika. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, wyjąć nasionka, wrzucić je razem ze strąkiem do pomarańczy. Dodać cukier i alkohol. Słoik szczelnie zamknąć, odstawić w ciemne, chłodne miejsce na przynajmniej 4 tygodnie. Przed podaniem odcedzić. Podawać z kostkami lodu i wodą gazowaną.



@Annabel Langbein



powrót

Podobne przepisy

Poncz rumowy mamy Ainsleya
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Miłosna ambrozja
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Madhubanka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Margarita truskawkowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Martini różane
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.