Zimowy kompot z koniakiem

Zimowy kompot z koniakiem
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 225 g suszonych śliwek
  • 225 g suszonych fig (połówki lub ćwiartki)
  • 225 g kumkwatów
  • skórka z połowy cytryny
  • 100 g cukru
  • 60 ml koniaku
  • 0,5 l wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umieścić wszystkie składniki w rondlu. Gotować, aż owoce zmiękną, a sos stanie się zawiesisty. Wyłączyć gaz i zostawić owoce w sosie przez 30 min. Wylać do szklanej miski i zostawić do wystudzenia. Podawać z crème fraîche i prażonymi migdałami lub z dużą łyżką lodów waniliowych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA