Anjum  Anand

Sweet angel hair vermicelli


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Sweet angel hair vermicelli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Krem pomarańczowy:

90 ml śmietanki kremówki

1 łyżeczka cukru

¼ łyżeczki skórki pomarańczowej + do przybrania



Wermiszel:

3 łyżki ghee (sklarowanego masła)

1 łyżka migdałów w płatkach + do przybrania

2 łyżeczki rodzynek

125 g bardzo cienkiego wermiszelu

125 g cukru

300 ml wody



Przygotowanie:

Ubić składniki kremu na sztywno i wstawić do lodówki do schłodzenia. Rozgrzać w rondlu ghee. Dodać migdały i rodzynki i smażyć 2-3 minuty, aż migdały się zrumienią. Dodać wermiszel i smażyć, mieszając, 2-3 minuty, do zrumienienia. Dodać cukier, zmniejszyć ogień i podgrzewać, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Wlać wodę, zamieszać, przykryć pokrywką i gotować na najmniejszym ogniu 5-6 minut, aż wermiszel będzie miękki. (W razie potrzeby dolać wody.) Wyłączyć ogień i zostawić wermiszel w garnku na 3-4 minuty, aby doszedł. Wymieszać widelcem, aby rozdzielić nitki. Nałożyć wermiszel do pucharków, dodać schłodzony krem pomarańczowy, przybrać płatkami migdałów i skórką pomarańczową.





Opracowano na podstawie programu „Łatwa kuchnia indyjska”.

powrót

Podobne przepisy

Deser z kukurydzy
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Mus czekoladowy z figami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Pudding ryżowy z kardamonem i śliwkami
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Jabłka pieczone
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus fiołkowy w tulipanie czekoladowym
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.