Maryla Musidłowska

Sorbet wiśniowy Martini


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 6507

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 kg mrożonych wiśni

2-3 łyżki konfitury z płatków róż

6-8 małych bezików, pokruszonych

kilka kropel olejku różanego

150 ml Martini rosato

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze. Przełóż do płaskiego pojemnika, wstaw na godzinę do zamrażalnika, lub podawaj od razu. Możesz ozdobić pucharki płatkami róż i listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Waniliowy budyń jaglany z malinami i jeżynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Crepes Suzette
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl z owoców leśnych
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Truskawki z koglem moglem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.