Ruth  Rogers

Sorbet czekoladowy


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbet czekoladowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 ml wody

250 g drobnego cukru

500 g kakao najlepszej jakości

150 ml likieru czekoladowego Creme de Cacao

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj wodę z cukrem i gotuj 4 min aż powstanie lekki syrop. Nie mieszaj, najwyżej zakołysz garnkiem, żeby cukier szybciej się rozpuścił. Dodaj kakao i stale mieszając trzepaczką ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut na małym ogniu. Dolej likier czekoladowy, przemieszaj i odstaw masę, żeby przestygła. Wlej ją do zmrożonego pojemnika maszynki do lodów i mieszaj 20 min. Sorbet najlepiej smakuje w dniu, w którym został przygotowany.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki z szafranem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Galaretka cytrusowo – herbaciana
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Banany w karmelu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Smażone banany z sosem z kasztanów jadalnych
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Alkohole (odc.34)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puchar truskawkowy z cytrynowym kremem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.