Tomasz Jakubiak

Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki masła

5 kiszonych pomidorów

2 jajka

200 g sera feta

2 szczypty sumaku

Przygotowanie:

Na patelnię wrzuć masło i rozpuść. Następnie dodaj pokrojone kiszone pomidory i wbij jaja. Gdy białko lekko się zetnie, wierzch posyp fetą i dopraw sumakiem.
Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5 minut. Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika posyp rukwią wodną.

powrót

Podobne przepisy

Tian z warzyw prowansalskich
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Teryna warzywna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.