Tomasz Jakubiak

Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki masła

5 kiszonych pomidorów

2 jajka

200 g sera feta

2 szczypty sumaku

Przygotowanie:

Na patelnię wrzuć masło i rozpuść. Następnie dodaj pokrojone kiszone pomidory i wbij jaja. Gdy białko lekko się zetnie, wierzch posyp fetą i dopraw sumakiem.
Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5 minut. Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika posyp rukwią wodną.

powrót

Podobne przepisy

Rukiew z chrupiącym czosnkiem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Słodko–kwaśne curry z zielonych pomidorów
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Warzywny pilaw z patisonem
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Tortilla hiszpańska
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto cytrynowe ze szparagami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.