Sałatka z grillowanej papryki i bakłażana

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla

Sałatka z grillowanej papryki i bakłażana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 zielone papryki

2 czerwone papryki

2 duże bakłażany

oliwa z pierwszego tłoczenia

ocet balsamiczny

sól morska i świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill. Paprykom odetnij końce, przetnij na pół, usuń nasiona. Przekrój każdą połówkę na trzy części. Bakłażanom odetnij końce, pokrój wzdłuż na plastry o grubości około 1 cm. Obficie polej oliwą, posyp solą i pieprzem. Połóż na grillu. Piecz, aż warzywa będą miękkie i brązowe. Zdejmij z grilla i ułóż na półmisku. Skrop oliwą, octem balsamicznym, posól i popieprz.
Tak samo można przyrządzić świeże szparagi.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.