Brygida Kosel

Rożki z serem i szynką


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 9074

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dag szynki

10 dag żółtego sera

ciasto francuskie

1 jajko

kminek

 

 

Przygotowanie:


Ser żółty i szynkę pociąć w paseczki. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na kwadraty z ciasta francuskiego, zakleić. Posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ryż z mlekiem kokosowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Carpaccio z gruszki, cukinii i pieczarek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.