Przekąski do aperitifu

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Przekąski do aperitifu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




winogrona faszerowane serem kozim:

2 tuziny dużych czerwonych winogron bezpestkowych

ćwierć miarki sera koziego w temp. pokojowej

2 – 3 łyżki śmietany

ćwierć miarki posiekanych pistacji



Umyć owoce i odciąć cienki plasterek skórki z dołu każdego grona, żeby powstała stopka. Odciąć górę. Usunąć trochę miąższu, robiąc w każdym z nich niewielki lejek.

wymieszać w miseczce ser kozi ze śmietaną na gładką masę. Nałożyć ją do rękawa cukierniczego lub torebki z uciętym rogiem. Wycisnąć masę do gron i zwieńczyć pistacjami



pomidorki wiśniowe z oliwkami

2 tuziny pomidorków

ćwierć miarki zielonych oliwek bez pestek

ćwierć miarki oliwek Kalamata bez pestek



Umyć pomidorki i uciąć cienko spody, żeby owoce stały. Usunąć część miąższu nożykiem lub łyżeczką.

pokroić oliwki w paseczki i wymieszać oba gatunki. Nałożyć do pomidorków.



Laura Calder



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

powrót

Podobne przepisy

Sushi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Croque monsieur
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.