Anna Olson

Polędwiczki wieprzowe w suchej glazurze


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Polędwiczki wieprzowe w suchej glazurze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Sucha glazura

2/3 szklanki jasnego brązowego cukru

3 ząbki czosnku, drobno posiekane

1 łyżka drobno otartej skórki z pomarańczy

3 łyżki papryki

1 łyżka ziarna sezamu

1 łyżka mielonego imbiru

1 łyżka mielonej kolendry

2 łyżeczki miałkiej soli

2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka wodorowinianu potasu

6 polędwiczek wieprzowych



Przygotowanie

Aby przygotować suchą glazurę, wymieszaj brązowy cukier i czosnek ze starta skórką pomarańczową. W osobnej misce połącz pozostałe składniki, a następnie dodaj do przygotowanej mieszaniny z cukrem. Usuń błonki z polędwiczek. Rozgrzej grill. Obtocz mięso w suchej glazurze i natychmiast ułóż na grillu. Piecz bez przykrycia przez 8-10 minut z każdej strony. Daj mięsu chwilę odpocząć przed pokrojeniem w plastry i podaniem.



© Anna Olson

powrót

Podobne przepisy

Schab pieczony z cebulą i jabłkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Steki z sarniny z żurawinowym sosem cumberland
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Cevapcici z sałatką szopską
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Balti z kurczaka
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.