Nadia G.

Pikantne szparagi z tamari i pieczonym czosnkiem


Przepis z programu Bitchin' Kitchen (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pikantne szparagi z tamari i pieczonym czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 łodyg szparagów z przyciętymi zdrewniałymi końcami

1 łyżka oliwy extra vergine

ostra chili w płatkach do smaku

1 posiekany ząbek czosnku

1 łyżka sosu tamari

szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej oliwę na patelni, na średnim ogniu. Dodaj chili oraz czosnek i smaż 2 min, aż czosnek się zrumieni. Rozłóż na patelni szparagi, wlej tamari, dopraw pieprzem i smaż przez 10 min obracając szparagi od czasu do czasu, aż zmiękną.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.