Sałatka grecka

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- ogórek skrojony w drobną kostkę
- 5 pomidorów skrojonych w kostkę
- średnia czerwona cebula skrojona w cienkie plasterki
- zielona papryka skrojona w drobną kostkę
- 300 g oliwek kalamata
- 2 łyżki kaparów
- 200 g pokruszonej fety
- czubata łyżka suszonego oregano
- pół miarki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- kropla octu balsamicznego
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Zmieszać ogórek, pomidor, cebulę i paprykę. Posypać oliwkami, kaparami, fetą i oregano. Dodać oliwę i ocet, dobrze przemieszać. Posolić i popieprzyć. W razie potrzeby doprawić.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze