Michael  Smith

(odc.046) salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.046) salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki oliwy

4 kolby kukurydzy

1 czerwona cebula

pokrojona na grube plastry

2 pomidory

bez skórki

posiekane

skórka i sok z 2 limonek

garść liści kolendry

posiekanych

1 chili

posiekana

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozpal grill. Posmaruj oliwą kolby kukurydzy i plastry cebuli, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa na ruszcie i piecz, aż będą miejscami ciemnobrązowe, a cebula zmięknie. Posiekaj plastry cebuli i włóż do dużej miski. Okrój ziarno kukurydzy i dodaj do kukurydzy razem z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj, podawaj np. z burgerami jagnięcymi.

powrót

Podobne przepisy

Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos z porów i grzybów
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Twarożek z suszonymi owocami na słodko
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.