Michael  Smith

(odc.046) salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.046) salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki oliwy

4 kolby kukurydzy

1 czerwona cebula

pokrojona na grube plastry

2 pomidory

bez skórki

posiekane

skórka i sok z 2 limonek

garść liści kolendry

posiekanych

1 chili

posiekana

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozpal grill. Posmaruj oliwą kolby kukurydzy i plastry cebuli, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa na ruszcie i piecz, aż będą miejscami ciemnobrązowe, a cebula zmięknie. Posiekaj plastry cebuli i włóż do dużej miski. Okrój ziarno kukurydzy i dodaj do kukurydzy razem z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj, podawaj np. z burgerami jagnięcymi.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Curry rybne z Kerali
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Chutney z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska
Sos pomidorowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Hummus
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.