Michael  Smith

(odc.013) pierś z kaczki w musztardzie pełnoziarnistej z gnocchi


Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.013) pierś z kaczki w musztardzie pełnoziarnistej z gnocchi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pierś z kaczki

2 łyżki suszonego tymianku

4 łyżki musztardy pełnoziarnistej

1 łyżka jasnego sosu sojowego

2 piersi z kaczki

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj tymianek, musztardę i sos sojowy w torebce strunowej. Wrzuć do niej piersi kaczki i natrzyj je dokładnie przyprawami. Wstaw torebkę do lodówki na 30 minut. Następnie wyjmij piersi z torebki i natnij skórę pod kątem, co jakieś 2,5 cm. Obróć piersi o 90° i znowu natnij pod tym samym kątem. W ten sposób powstanie ładna kratka, a piesi się nie skurczą w czasie smażenia. Postaw patelnie na sporym ogniu i mocno rozgrzej. Połóż na niej piersi, skórą do dołu. Smaż przez jakieś 10 minut, a następnie odwróć i smaż przez 3-5 minut. Piersi powinny być średnio wysmażone. Pozwól odpocząć z 15 minut w ciepłym miejscu, żeby soki równomiernie rozeszły się po mięsie.

powrót

Podobne przepisy

Nóżki kurczaka w miodzie i nerkowcach z  sezamem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pikantne skrzydełka
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę

skomentuj przepis

Asia Express

postów: 1

20.12.2010 21:49

CYTUJ

Drugie danie

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.