Nadzienie grzybowo-orzechowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Nadzienie grzybowo-orzechowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filiżanki grzybów ugotowanych w 1/4 filiżanki bulionu jarzynowego

pół filiżanki posiekanych orzechów włoskich

pól filiżanki twardego tofu rozgniecionego widelcem

1 łyżka mleka sojowego (więcej, jeśli robimy sos)

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki białego pieprzu

mała garść bazylii

Przygotowanie:

Wszystkie składniki rozdrobnić w blenderze i doprawić do smaku. Jeśli zamiast nadzienia robimy sos, należy dolać więcej mleka.

powrót

Podobne przepisy

Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Fasola cannellini, burak liściowy i pilaw z komosy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Daria Nowicka

postów: 19

28.11.2017 15:52

CYTUJ

Zamiast bulionu jarzynowego świetnie sprawdzi się tu bulion grzybowy. Ja korzystam z tego w szklanej butelce od Krakusa. Ma fajny, domowy smak i prosty skład bez "e" i innych polepszaczy.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.