Nadzienie grzybowo-orzechowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Nadzienie grzybowo-orzechowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filiżanki grzybów ugotowanych w 1/4 filiżanki bulionu jarzynowego

pół filiżanki posiekanych orzechów włoskich

pól filiżanki twardego tofu rozgniecionego widelcem

1 łyżka mleka sojowego (więcej, jeśli robimy sos)

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki białego pieprzu

mała garść bazylii

Przygotowanie:

Wszystkie składniki rozdrobnić w blenderze i doprawić do smaku. Jeśli zamiast nadzienia robimy sos, należy dolać więcej mleka.

powrót

Podobne przepisy

Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bezalkoholowy syrop z wina
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Daria Nowicka

postów: 17

28.11.2017 15:52

CYTUJ

Zamiast bulionu jarzynowego świetnie sprawdzi się tu bulion grzybowy. Ja korzystam z tego w szklanej butelce od Krakusa. Ma fajny, domowy smak i prosty skład bez "e" i innych polepszaczy.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.