Nadzienie grzybowo-orzechowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Nadzienie grzybowo-orzechowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filiżanki grzybów ugotowanych w 1/4 filiżanki bulionu jarzynowego

pół filiżanki posiekanych orzechów włoskich

pól filiżanki twardego tofu rozgniecionego widelcem

1 łyżka mleka sojowego (więcej, jeśli robimy sos)

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki białego pieprzu

mała garść bazylii

Przygotowanie:

Wszystkie składniki rozdrobnić w blenderze i doprawić do smaku. Jeśli zamiast nadzienia robimy sos, należy dolać więcej mleka.

powrót

Podobne przepisy

Muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Daria Nowicka

postów: 19

28.11.2017 15:52

CYTUJ

Zamiast bulionu jarzynowego świetnie sprawdzi się tu bulion grzybowy. Ja korzystam z tego w szklanej butelce od Krakusa. Ma fajny, domowy smak i prosty skład bez "e" i innych polepszaczy.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.