Kurczak z pastą z czerwonej fasoli

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kurczak z pastą z czerwonej fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 piersi kurczaka bez skóry

2 posiekane dymki

3 ząbki czosnku

4 łyżeczki pasty z czerwonej fasoli

łyżka oleju sezamowego

łyżka ziaren sezamu

łyżka cukru

łyżka sosu sojowego

pieprz

oliwa

Przygotowanie:

Przygotować marynatę z czosnku, pasty fasolowej, oleju sezamowego, cukru, sosu sojowego i pieprzu. Włożyć do niej pokrojonego w kostkę kurczaka i odstawić na całą noc. Następnie nabić kawałki kurczaka na szpadki do szaszłyków i upiec na natłuszczonym oliwą grillu.

powrót

Podobne przepisy

Chili z wołowiny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Kaczka w sosie sojowym
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Burrito
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.017) gulasz z kurczaka z pieczarkami
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kurczę w białym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.