Kurczak z chili

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kurczak z chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pierś kurczaka

3 łyżki oliwy

3 posiekane ząbki czosnku

2 posiekane papryczki chili bez nasion

500 g młodego szpinaku

sól i pieprz

szczypta wędzonej papryki

ćwierć filiżanki natki kolendry

ćwierć filiżanki oregano

ćwierć filiżanki koperku

szczypta garam masali

skórka z cytryny

Przygotowanie:

Ząbek czosnku rozgnieść z papryką, garam masalą, jedną papryczką chili, odrobiną soli i pieprzu. Dodać skórkę z cytryny, kolendrę, oliwę, oregano i koperek. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojonego w kostkę kurczaka. Odstawić na kilka godzin. Nadziać mięso na szpadki, a następnie upiec na grillu albo usmażyć na natłuszczonej patelni grillowej. 2 ząbki czosnku i jedno chili podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak i smażyć, aż liście opadną. Podawać z szaszłykami z kurczaka.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.